Acht survivaltips voor een dagje strand

Ook vandaag is het weer prachtig weer! Perfect voor een dagje strand! Terwijl kinderloos Nederland heerlijk ontspannen ligt te bakken, gaat er voor de ouders een hele organisatie aan vooraf. Er wordt gemopperd over zand, ruzie gemaakt over schepjes en rustig zitten is er niet bij, want voor je het weet ben je de kleine hummels uit het oog verloren. Hierbij hebben wij acht overlevingstips voor een dagje naar het strand:

Tip 1: Dat de kinderen onwijs vroeg wakker zijn, wordt nooit als voordeel gezien. Toch is het voor een dagje naar het strand perfect. Ga lekker vroeg heen. Zo heb je altijd een goede plek en kun je de kinderen goed zien. Wanneer de rest ontwaakt is en zijn focus heeft gelegd op een dagje strand zijn de kinderen klaar met spelen en kun je weer richting huis.

Tip 2: Oh nee, weer vergeten de kinderen, voor je van huis gaat, alvast voor de eerste keer in te smeren. Smeer de kinderen snel in en ga nog even met ze langs een speeltuin. Zo heeft de zonnebrand tijd om in te trekken voordat de kinderen in het zand of water gaan. Gedurende de dag moet er meerdere keren gesmeerd worden. Een handig hulpmiddel hierbij is een timer op je telefoon. Ook kun je één van de vele gratis apps gebruiken. Zo hoef je hier gedurende de stranddag niet actief aan te denken.

Tip 3: Is je kind oud genoeg om zelfstandig op pad te gaan? Spreek dan herkenningspunten af, zoals de douches, ijskraam of een bord. Dit zodat zij zich hierop kunnen oriënteren en jou eenvoudig kunnen terugvinden.

Tip 4: Is jouw zoon of dochter graag op onderzoek uit? Dan kun je hem of haar een polsbandje om doen met hun naam en je telefoonnummer. Wanneer je kind dan kwijtraakt, kunnen ze iemand op het strand vragen je te bellen.

Tip 5: Tijdens een warme dag is het belangrijk om voldoende te drinken. Vergeet dus niet om voldoende drinken mee te nemen!

Tip 6: Om de kinderen bezig te houden kun je verschillend speelgoed meenemen. Neem bijvoorbeeld een aantal schepjes, emmertjes, waterpistolen en bal mee. Zo kunnen ze zich prima vermaken!

Tip 7: Ook naar het strand nemen we veel waardevolle spullen mee. We houden er echter niet van om onze sleutels, geld en telefoon onbeheerd achter te laten als we met z’n allen het water in gaan. Wij kwamen een gouden tip tegen: stop je waardevolle spullen in een luier en plak deze dicht alsof hij gebruikt is. Geen mens wil daar voor zijn lol in gaan neuzen.

Al met al er moeten dus veel spullen mee voor een dagje strand. Met onze laatste tip is dit geen enkel probleem! ?

Tip 8: Voor een perfecte stranddag moeten er een hoop spullen meegenomen worden. Dit is geen enkel probleem voor de SociBike bakfiets. De elektrische driewiel bakfiets is door de ruimte in de bak het perfecte vervoermiddel voor jouw dagje strand. Vieze zandvoeten zijn geen probleem, de bak is eenvoudig af te spoelen.

En voor de rest? Geef je over aan de dag en geniet ervan! Als je toch heel graag een keer rustig op het strand wilt gaan liggen, plan dan een gezellig vriendinnendagje.