De 5 leukste herfstvakantietips

Volgende week begint voor het noorden van het land de herfstvakantie. Lekker even een weekje vrij van school en werk! Dat betekent uitslapen, bankhangen en naar buiten. Misschien ga je wel opruimen of in huis iets verbouwen? Of heb je helemaal nog niet bedacht wat je gaat doen? Wij inspireren je graag met deze herfstvakantietips!

1. Maak een mooie boswandeling

Het bos is in de herfst op zijn mooist. De meeste blaadjes hangen nog aan de bomen en hebben de prachtigste kleuren. Maak een heerlijke wandeling met de hond en sluit af met een kop warme chocomelk. Dat geeft toch een ultiem herfstgevoel?

2. Knutsel met je herfstvondsten

Neem tijdens de boswandeling een grote tas mee en verzamel de mooiste herfstbladeren, eikels, dennenappels en kastanjes. Extra leuk: zoek naar herfstschatten met deze schatzoekkaart. Maak vervolgens een herfsttafel of de leukste herfstknutsels zoals schattige herfstdiertjes.

3. Bak iets lekkers

De herfst is de ideale tijd om samen de keuken in te duiken. Bak bijvoorbeeld cupcakes en versier ze daarna met herfstblaadjes van marsepein en kastanjes van chocoladepepernoten. Kijk hier voor een recept en nog meer inspiratie. Of maak een lekkere herfststoofpot of –stamppot. Kijk hier voor de lekkerste herfstrecepten. Hmmm! Dat wordt smullen!

4. Maak een fietstocht in je eigen buurt

Netflixen, beetje opruimen, boekje lezen: zit je de hele dag al binnen? Pak de bakfiets, laad de kinderen en hond in en fiets gewoon eens een rondje in je buurt. Ontdek nieuwe weggetjes en buurten. Stop bij een speeltuintje of uitlaatveldje waar je anders nooit komt. Wedden dat je iets nieuws ontdekt tijdens dit rondje?

5. Ga een dagje weg

De meeste musea en bezienswaardigheden organiseren leuke activiteiten in de herfstvakantie. Kijk bij de organisaties bij jou in de buurt wat er te doen is en hoe je je kunt aanmelden. Ga naar een mooie tentoonstelling, volg een workshop en support your locals!