De 5 voordelen van een fietsverzekering

Weet jij hoeveel fietsen er jaarlijks in Nederland gestolen worden? Een half miljoen! En of het nu een nieuw elektrisch exemplaar is of de stadsfiets waar je al heel wat jaren op rijdt: het is en blijft vervelend wanneer je zonder fiets komt te zitten. Daarom hebben wij vijf redenen voor je op een rijtje gezet waarom een fietsverzekering voor jou de moeite waard kan zijn:

1. Fiets gestolen?

Je hebt er lang voor gespaard en hebt nu eindelijk de elektrische bakfiets waar je van droomde. Je gaat even naar de supermarkt en wanneer je terugkomt is je elektrische bakfiets ineens weg. Dat is een goede reden om een fietsverzekering te nemen. Bij diefstal krijgt je namelijk een schadevergoeding van de fietsverzekeraar. Bewaar echter wel altijd het aankoopbewijs van de aangeschafte bakfiets, want zonder aankoopbewijs kan de verzekeraar geen schadevergoeding uitkeren.

2. Schade?

Je hebt een ongelukje gehad met je elektrische bakfiets en is de schade aanzienlijk? Een goede fietsverzekering is dan jouw geluk bij dit ongeluk. De herstelkosten worden namelijk door de verzekeraar vergoed. Ook wanneer vandalen het op de bakfiets gemunt hebben gehad, draai je niet zelf op voor de schade.

3. Pech onderweg?

Stel, je bent op weg naar je werk of maakt in je vrije tijd een fietstochtje met de kinderen of hond. Plotseling breekt er iets af of heb je last van een lekke band. Je kunt zo niet verder rijden met de bakfiets. Gelukkig kun je ook dan rekenen op je fietsverzekering. De verzekeraar zorgt ervoor dat je bij pech direct wordt opgehaald en samen met de fiets wordt teruggebracht naar het beginpunt van de fietsrit.

4. Ongeval?

In het bovenstaande voorbeelden heeft de elektrische bakfiets schade opgelopen, maar misschien heb jij ook wel lichamelijke schade opgelopen bij een val of verkeersongeluk. In dit geval is het vanzelfsprekend dat de fietsverzekering ook de lichamelijke schade tot een bepaald bedrag vergoed van de opzittende. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de dokterskosten.

5. Fietsen op vakantie?

Heerlijk, met de elektrische bakfiets op vakantie! Je fietsverzekering beschermt je tijdens de fietstochten lang de kust, in het bos en op elk ander plekje op aarde. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je tijdens de fietsvakantie pech krijgt met de bakfiets.

Verzeker je SociBike goed en ga met een gerust hart op pad! Bereken nu je premie!