De bakfiets, een goed alternatief

In het magazine van de Ouderenbond stond een artikel over aangepaste fietsen. Ita Gunnink was het niet helemaal eens met de strekking en schreef ze een bericht:

“In het artikel “Straks lekker weg op een aangepaste fiets” schrijft u dat het imago van driewielfietsen mensen niet mag weerhouden. Mij weerhield het wel. Ik wilde geen driewielfiets en oriënteerde mij op een bakfiets met drie wielen. Wat zijn er veel soorten! Zo’n bruine trok me niet aan. Uiteindelijk kwam ik uit bij SociBike. Op de site www.socibike.nl wordt alles over deze bakfiets verteld en ook aandacht besteed aan de bedrijfsfilosofie: Wij nemen bij SociBike geen mensen aan om de bakfiets te maken: wij maken bakfietsen om mensen aan te kunnen nemen. Ik geniet van mijn bakfiets!”

Ita stuurde dit ook door aan ons door samen met deze mooie foto:

De bakfiets, een goed alternatief

SociBike is uitermate geschikt voor mensen die niet zo stabiel zijn. Dat blijkt ook uit de volgende referentie. Deze meneer kon niet goed meer fietsen op een gewone fiets en zocht daarom een e-bakfiets met drie wielen:

“Complimenten voor het maken van de fiets. Hartstikke fijn ding! Hij rijdt lekker, voelt goed robuust aan, heeft uitstekende remmen en is mooi. De kleur die ik heb gekozen (ultramarijn blauw – RAL 5002) bevalt me ook erg goed. De versnelling die erop zit werkt uitstekend. Ook zonder ondersteuning is er goed mee te fietsen. ik heb de ondersteuning meestal op 1 staan. En dan gaat de batterij heel lang mee. Intussen ben ik ook wel gewend aan het rijden met een bakfiets. Dat is toch anders dan op een gewone fiets. Wist ik al en had ik tijdens de proefrit ook gemerkt. Waar ik het meest aan moest wennen, is dat ik voor bochten echt moet remmen. Anders ga ik er zo mee op twee wielen en heel instabiel erdoorheen. Als ik afrem tot 12-15 km/uur, dan gaat het prima. Gaat allemaal lekker soepel. Soms ondersteuning iets hoger, bij helling omhoog of bij flinke wind tegen. Heel fijn dat ik weer veilig en stabiel kan fietsen.”

De bakfiets, een goed alternatief