Fietsen met een bakfiets: door Willeke Peeters

Je herkent het misschien wel: één kind voorop, één kind achterop, nog een tas aan het stuur of fietstassen vol boodschappen en dan maar hopen dat je niet omvalt. Ik vond het in ieder geval af en toe behoorlijk balanceren op de fiets met twee kleine kinderen! In Nijmegen moeten we ook best hard werken op de fiets, met al die heuvels. Dit bracht mij op het idee om me te oriënteren op een elektrische fiets. En toen ik toch bezig was: op een elektrische bakfiets. Dankzij een fietsmarkt in het kader van de Velocity-week in Nijmegen kwam ik in contact met SociBike. Zij hebben de beste ideeën van alle bakfietsmerken samengevoegd om de ideale elektrische bakfiets te ontwikkelen. Zij maken de fietsen in samenwerking met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat vind ik een mooie gedachte.

Ik heb de fiets nu 4 weken en ben er dolblij mee. De klep aan de voorkant kan makkelijk naar beneden waardoor Stijn (1 jaar en 9 maanden) en Joris (3 jaar en 4 maanden) heel goed zelf in en uit de bakfiets kunnen klimmen. De SociBike heeft mooie rondingen en heeft ‘anders dan andere’ materialen zoals piepschuim: licht en toch comfortabel om op te zitten met je kinderkontje. Daarnaast is er nog ruimte voor een paar volle boodschappentassen. De fiets rijdt licht en is maar 80 cm breed waardoor hij vrijwel overal doorheen past. Dit maakt hem anders dan andere fietsen en een goed alternatief voor een auto.

De SociBike is ideaal als je twee kinderen hebt en vrijwel overal kan komen met de fiets in jouw woonomgeving. Het is niet alleen gezonder maar ook een genot voor de kinderen om de wereld zo te beleven vanaf de fiets. Ze zien zoveel meer. Bij drie kinderen is er ook de mogelijkheid om achterop een zitje te plaatsen. Dan heb je nog steeds ruimte voor de boodschappen voorin. Wil je mijn SociBike een keer uitproberen? Vraag dan een proefrit aan!

SociBike ambassadeur Willeke Peeters