Goede voornemens nakomen met SociBike!

“2023. Dát wordt het jaar dat ik vijf keer per week ga sporten!”

Goede voornemens zijn vaak leuk bedacht, maar je houdt ze zelden echt vol. Want in maart ga je nog maar één keer per week sporten en in februari kwam je er eigenlijk al achter dat vijf keer per week sporten veel te veel is voor jouw drukke schema.

Heb jij je goede voornemens al klaar liggen voor 2023? SociBike helpt je haalbare voornemens te maken die je zeker volhoudt!

Populairste goede voornemens

De populairste goede voornemens zijn:
1. Minder alcohol drinken
2. Meer bewegen
3. Gezonder eten en afvallen

Alle drie de voornemens hebben met onze gezondheid te maken. En dat is ook niet zo gek. Zonder onze gezondheid kunnen we niks. Dat heeft de afgelopen tijd maar al te duidelijk gemaakt. Wil jij gezonder leven? Dat is hartstikke goed! Maar hoe houd je jouw voornemens langer dan een maand vol?

Tips om je voornemens vol te houden

Deel je voornemens op in kleine stappen.
Ga bijvoorbeeld eerst één keer in de week intensief bewegen in plaats van nul naar honderd te willen. Dat is namelijk niet realistisch en je raakt snel je motivatie kwijt.

Maak concrete plannen en schrijf ze op.
Zet je ideeën en plannen op papier. Zo zijn ze uit je hoofd en staan ze op iets tastbaars. Verder is het concreet maken van je voornemens erg belangrijk. Gezonder eten is een mooi streven, maar het is wel erg vaag. Schrijf daarom op wat je precies met ‘gezonder eten’ bedoelt. Zoals minstens twee stukken fruit per dag eten of 250 gram groenten. Je kan het nog concreter maken door er tijd aan te verbinden. Schrijf bijvoorbeeld op: om 10:00 uur eet ik een stuk fruit en met de lunch eet ik 50 gram groenten.

Oefen je goede voornemens! Lees je voornemens hardop voor.
Doe dit een aantal keren zodat je aan ze went. Bespreek je voornemens ook met vrienden en familie. Zij kunnen je helpen als het even niet goed gaat of jullie kunnen samen werken aan jullie goede voornemens. Of deel ze op social media en maak er een projectje van.

Ons goede voornemen voor 2023 is: nog meer mensen blij maken met een fantastische bakfiets. Een voornemen die we 100% zeker gaan volhouden.