Op fietsvakantie met SociBike

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Joris Sparenberg en Ellen Berkhout gingen op fietsvakantie met SociBike. Lees hieronder hun verslag:

Dag 1

Ik ga op reis en ik neem méééé…….

….de SociBike van Soci-Com! Deze elektrische bakfiets is helemaal vers van de pers en wij mogen hem uitproberen. Nog nooit hebben we een fietsvakantie ondernomen. Nu gaan we een weekje met de SociBike op pad en om het niet te makkelijk te maken, gaan we kamperen. De grote vraag is: gaat ons dit lukken? En is de SociBike een beetje kampeerfähig?

Vandaag, de dag voor vertrek, is de keuzestress toegeslagen. Want kunnen überhaupt alle spullen wel mee? Wordt het de grote tafel, of toch de kleine? Is er ruimte voor het gasstel, of wordt het een éénpittertje? En zou ik behalve een paar onderbroeken, nog plek hebben voor een verschoninkje?

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row height=”medium” us_bg_overlay_color=”#f6f6f6″][vc_column width=”1/3″][us_image image=”1771″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Dag 2

Hoera, het is ons gelukt!

Vanochtend vertrokken op de SociBike met de grote tafel als sluitstuk. Met grote snelheid en op de valreep de Bep Glasius opgesjeesd, onder grote hilariteit van de aanwezigen. We kregen een ereplaats op het dek.

Ontscheept in Stavoren, meteen de eerste bergetappe; het Rode Klif. Appeltje, eitje voor de SociBike. Daar koffie gedronken bij Jan en Anny en heerlijk bijgekletst. We hadden immers al twee kilometer afgelegd!

’s Middags tijdens een regenbui ons kampement opgeslagen bij het Mirnser Klif op Boerderijcamping De Braamberg. Morgen nog 1 klif te gaan. Na de zes afmattende kilometers van vandaag, duiken wij zo meteen ons nestje in. Morgen meer…

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row height=”medium” us_bg_overlay_color=”#f6f6f6″][vc_column width=”1/3″][us_image image=”1775″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][us_image image=”1772″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][us_image image=”1776″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Dag 3

Wie zegt dat een fietsvakantie oncomfortabel is?[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row height=”medium” us_bg_overlay_color=”#f6f6f6″][vc_column width=”1/3″][us_image image=”1781″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Dag 4

Vandaag niet verkast, maar vanaf camping De Braamberg veelzijdig Gaasterland verkend met de SociBike. De accu van de SociBike houdt het verrassend lang vol, de Sparta Ion is volledig leeggeslurpt.

Morgen gaan we verkassen en over de oude Zuiderzeedijk richting Blokzijl.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row height=”medium” us_bg_overlay_color=”#f6f6f6″][vc_column width=”1/3″][us_image image=”1773″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][us_image image=”1774″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][us_image image=”1783″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Dag 5

De hel breekt zo los. We zijn er klaar voor. Fietsvakantie met de SociBike.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row height=”medium” us_bg_overlay_color=”#f6f6f6″][vc_column width=”1/3″][us_image image=”1781″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Dag 6

Gisteren vanwege het weer een extra nachtje in Zwartsluis doorgebracht. ’s Avonds opgehaald door Richard van Novacvintage, die ons hartelijk heeft onthaald in Giethoorn, waar we heerlijk hebben gegeten. Vlak voor de bui waren weer terug in ons comfortabele tentje van de Aldi. Met luxe, 1m^3 luchtbed.

Vanochtend in het washok een vrouw ontmoet die op haar werk iedere dag struikelt over de achterkant van het frame van de SociBike! Zij herkende fiets onmiddellijk!

De tocht ging vandaag naar Dronten. Onderweg in Kampen onze dagelijkse uitsmijter genomen. Eieren zijn heel goed voor een topprestatie.

Ondanks de regen en tegenwind met kracht 4, houdt de SociBike zich heel goed. De versnellingen werken uitstekend en, ik zeg het maar weer: de accu was na 40 kilometer nog voor 70% vol. Echt top!

Op de camping in Dronten twee fietsfanaten ontmoet, die vanochtend uit Nijmegen waren vertrokken. Ze waren zeer enthousiast over de bakfiets. Zij heeft er een rondje op gereden en hij zei: ‘Jullie zijn aan het onthaasten en wij aan het haasten’.

Morgen gaat de tocht naar Lelystad. We hebben onszelf een B&B beloofd om dinsdag vroeg te kunnen vertrekken.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row height=”medium” us_bg_overlay_color=”#f6f6f6″][vc_column width=”1/3″][us_image image=”1788″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][us_image image=”1786″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][us_image image=”1789″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Dag 7

Van een zonnig ontbijt in Dronten, via de windmolens van Flevoland naar een blokhut op Camping ?t Oppertje in Lelystad. Klaar om de grote oversteek te maken. Fietsvakantie met de SociBike.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row height=”medium” us_bg_overlay_color=”#f6f6f6″][vc_column width=”1/3″][us_image image=”1785″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][us_image image=”1784″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Terugblik

We zijn weer thuis, in Enkhuizen. We hebben een geweldige fietsweek gehad met de SociBike. Met de boot naar Friesland geeft meteen een vakantiegevoel. Vandaar langs de oude havenplaatsjes van de Zuiderzee, via het nieuw land van de flevopolder naar Lelystad. Een verrassende stad met veel fietspaden en bossen.

In totaal hebben we 225 kilometer zonder moeite afgelegd. Twee keer een korte heftige bui, maar toch zien we er uit als gebrande pinda’s.

Veel positieve reacties gehad op de bakfiets en veel bekijks onderweg. Oudere dames op de fiets die ons met geamuseerde blik aanschouwden.

Onze conclusie is dat je qua uitrusting heel comfortabel op fietsvakantie kunt met de SociBike. De kliffen in Gaasterland en de vele viaducten in Lelystad vormden ook qua techniek geen probleem. Het manoeuvreren tussen paaltjes ging soepel. Het sturen met de bakfiets was, na de eerste kilometers van gewenning, een fluitje van een cent. Kortom, de SociBike is ideaal voor een onthaaste fietsvakantie.

Groetjes,

Het testteam,
Joris en Ellen[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]