SociBike vs auto: waarom je vaker de fiets moet pakken

Wellicht vraag je jezelf het wel eens af: zal ik vandaag de SociBike of auto pakken? In deze blog geven we je redenen om toch vaker de elektrische bakfiets te pakken!

1,7 procent stijging

Op 1 januari 2020 reden er 8,7 miljoen personenauto’s rond in Nederland. Dit is een stijging van 1,7 procent vergeleken met 2019. Dit cijfer zal natuurlijk blijven stijgen, omdat de bevolking ook blijft groeien (CBS, 2021).  Gevolgen van deze stijgingen zijn onder andere meer files en uitlaatgassen. Dit is niet bevorderlijk voor onze geestelijke- en lichamelijke gezondheid.

Meer fietsen, minder files, meer relaxte ochtenden

Hier komt dan ook meteen het eerste grote voordeel naar voren van de SociBike: je staat nooit in de file en stoot ook geen uitlaatgassen uit! Oude SociBike accu’s worden ook nog eens gerecycled, dus is fietsen op je SociBike beter voor het milieu. Fietsen duurt misschien wel langer dan auto rijden, maar trek hier de filetijd en je humeur maar eens van af! Daarnaast start je jouw dag met een frisse neus.

Driekwart verplaatsingen korter dan 7,5 km

7,5 kilometer met een elektrische fiets is natuurlijk niets! In 36 procent van deze gevallen kiezen we toch voor de auto. Terwijl de boodschappen doen of je kids ophalen van school makkelijk met de elektrische bakfiets kan! Ook is een beetje beweging niet verkeerd voor je lichaam. Wat ons ook meteen bij een volgende reden brengt.

Begin alerter je dag

Het werd hiervoor al even benoemd. Als je met de SociBike naar het werk gaat, begin je jouw dag met een frisse neus. Hierdoor ben je ook meteen alerter. Verder maak je tijdens het fietsen het stofje endorfine, ook wel gelukshormoon, aan. En dat zegt volgens ons al genoeg!

Conditie!

Lichaamsbeweging zorgt voor een betere doorbloeding en meer zuurstof in je bloed. Ook zorgt fietsen voor een betere stofwisseling en dat zorgt dan weer voor vet verbranding!

Vriendelijker voor je portemonnee

Geen wegenbelasting, tank die steeds leeg is en dure autoverzekering. Een elektrische bakfiets is nou eenmaal goedkoper dan een auto. Je schaft één keer de bakfiets aan en fietsen maar! We raden je wel aan om een goede fietsverzekering te nemen. Dit kun je gemakkelijk doen via onze partner ENRA. Zo is jouw SociBike verzekerd tegen diefstal en schade.

Nog een pluspunt voor de elektrische bakfiets vs de auto… Geen parkeerkosten! Niet meer zoeken naar een krap parkeerplekje en ook leuk voor je bankrekening.

Ben jij van plan nu vaker de SociBike te pakken? Goed bezig! Wie weet zien we je binnenkort wel voorbij fietsen.