Val op in het donker!

Nu de wintertijd is ingegaan is de kans groot dat je vaker in het donker fietst. Nu eind van de middag als je uit je werk komt of de kinderen ophaalt en straks ook weer in de ochtend als je vroeg vertrekt. Wat doe jij er aan om goed op te vallen in het donker? Het voeren van goede verlichting verkleint de kans op een ongeval met 20%!

Goede verlichting

De SociBike bakfiets heeft twee stootbestendige led-koplampen die verwerkt zijn in het frame en een opvallend achterlicht. Het licht gaat automatisch aan als het donker is en kun je ook aan- en uitschakelen via het bedieningspaneel. Led-lampen gaan super lang mee, dus eigenlijk hoef je je niet druk te maken dat je licht het niet doet.

Reflecterende delen op de fiets

Het achterlicht en de trappers zijn reflecterend en ook de wielen hebben een reflecterende band. Maak je gebruik van de SociBike huif? Dan heb je nog meer reflecterende banden!

Reflecterende kleding

Als je veel fietst is het investeren in een jas die wind- en waterdicht is geen overbodige luxe. Veel van dit soort jassen bevatten ook reflecterende onderdelen. Mooi meegenomen!

Altijd een reservelampje in je tas

De kans dat de verlichting van je SociBike het niet doet is klein, maar je weet het nooit. Altijd een reservelampje bij je hebben is altijd een goed idee. Voor als rotzakken je achterlicht stuk gemaakt hebben of omdat een bijrijder geen werkend licht heeft.

Zorg dat je bijrijder ook opvalt

Ook degene die in de bak of achterop zit, kan extra opvallen met reflecterende kleding. En doet het licht van diegene die met je mee fietst het?

Fietsverlichtingsactie

Erger jij je aan anderen die hun licht niet aanhebben? Doe dan mee aan de ANWB Fietsverlichtingsactie. In heel Nederland plaatsen mensen een tag op de grond met de tekst “Zet je licht aan!”. Als herinnering aan fietsers om hun licht aan te zetten. En het werkt: 6 op de 10 zet z’n licht aan, in plaats van 4 op de 10. Lees er hier alles over.