Zo beveilig je jouw SociBike bakfiets

Naast de elektrische fiets, is ook de elektrische bakfiets niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Helaas ben jij niet de enige die gek is op jouw SociBike, ook fietsendieven zijn geïnteresseerd. Dit betekent natuurlijk niet dat jij je nieuwe SociBike ongebruikt in de schuur moet laten staan, maar extra beveiliging kan zeker geen kwaad! Wij hebben vier tips op een rijtje gezet om jouw SociBike te beveiligen tegen diefstal.

Tip 1: Gebruik altijd een dubbel slot

Wanneer je thuis bent, kun je jouw SociBike bakfiets in de schuur of garage zetten. Op deze manier is de SociBike niet zichtbaar voor dieven. Toch raden we je aan om ook dan de SociBike op slot te zetten. Op deze manier is je bakfiets ook daar extra veilig. Is het niet mogelijk om de bakfiets binnen te stallen? Gebruik dan altijd op een dubbel slot. De insteekketting van Abus is de ideale tweede beveiliging voor jouw SociBike tegen fietsendiefstal. Leg de ketting van 100 cm eenvoudig om een hek, boom of ring aan de muur en klik het vast in het SociBike ringslot. Je hebt de bakfiets op deze manier dubbel beveiligd zonder een extra sleutel nodig te hebben.

Tip 2: Kies een veilige locatie om de bakfiets te stallen

Het liefste ga je natuurlijk overal naartoe met jouw SociBike bakfiets. Een rondje door het bos, naar het strand, bij familie op bezoek of voor de boodschappen even naar de stad. Niet overal heb je de mogelijkheid om de bakfiets binnen te stallen. Daarom is het belangrijk om goed te kijken waar je jouw SociBike neerzet. Wij raden je aan, om indien mogelijk, altijd voor een beveiligde fietsenstalling te gaan. Als deze niet in de buurt is, is het slim om de bakfiets in het zicht te zetten, zodat je hem in de gaten kunt houden. Gebruik ook hier de insteekketting voor extra beveiliging.

Tip 3: Sluit een fietsverzekering af

Ook al ben je nog zo voorzichtig en zet jij je bakfiets altijd netjes op slot, je weet nooit waar een fietsendief toe in staat is. Om te voorkomen dat jij zonder fiets komt te zitten, raden we je aan om een fietsverzekering af te sluiten. Kijk hier voor een passende fietsverzekering.

Tip 4: Bewaar altijd je aankoopbewijs

Mocht jij tot de pechgevallen behoren en is jouw SociBike ondanks alle voorzorgmaatregelen je toch ontnomen? Doe dan aangifte bij de politie. Daarmee vergroot je de kans dat je jouw SociBike bakfiets terugvindt. Om aangifte te kunnen doen heb je het aankoopbewijs nodig. Op het aankoopbewijs staan de kenmerken van je SociBike bakfiets die nodig zijn tijdens de aangifte.