Zo kom je de herfst door op je SociBike

Ondanks dat we de zon deze zomer best gemist hebben, nadert de herfst alweer. Maar dat is natuurlijk geen reden om je SociBike te laten staan! In deze blog geven we je tips om altijd droog op je bestemming te komen.

SociBike accessoires

Via de website van SociBike kun je de SociBike huif aanschaffen. Deze past perfect op de bakfiets en zo blijven je kinderen, honden en/of spullen goed droog! Daarnaast is de huif makkelijk te monteren en demonteren. En dankzij de doorzichtige voor-, zij- en achterkant zitten kinderen en dieren niet opgesloten, maar kunnen zij nog steeds alles zien. Wat ook fijn is voor jou, want dan kan je een oogje in het zeil houden ;).

Op ons YouTube kanaal vind je een video waarin wordt uitgelegd hoe je de huif monteert en demonteert. De video bekijk je hier:

Je spullen droog… nu jij nog!

Door de huif blijft de bak beschermd van het wisselvallige herfst weer, maar nu jij nog! Een regenponcho voor op de fiets zou een oplossing kunnen zijn. Regenponcho’s zijn bijna overal te koop, bijvoorbeeld de Action, en makkelijk aan te trekken. Er zitten wel wat nadelen verbonden aan een regenponcho. Zo vang je veel wind en fladdert de poncho los om je heen. Daarnaast zijn ze vaak voor eenmalig gebruik en dus niet erg duurzaam…

Wil je wel graag een poncho of vind je dit gewoon fijn? Schaf dan een poncho aan die je meerdere keren kan gebruiken. Zo heeft de Hema bijvoorbeeld een hele leuke regenponcho met bananen. Bekijk de voorraad bij een winkel bij jou in de buurt of kijk online. Hang de poncho aan de kapstok en hij is zo weer droog!

En vergeet natuurlijk de hond niet. Ook voor honden zijn de leukste regenponcho’s te koop. Zoals bijvoorbeeld deze.

Een goed pak is niet verkeerd

Fiets je vaak op je SociBike? Ook door weer en wind? Dan is het aanschaffen van een regenpak geen overbodige luxe! Een regenpak met een goede capuchon zorgt ervoor dat jij helemaal droog op je bestemming komt. Misschien wel wat bezweet… Wie vaker met een regenpak fietst weet waarschijnlijk maar al te goed dat het soms best warm kan worden onder al die lagen. Doe daarom, als het even kan, niet je jas aan onder je regenpak. Maar leg deze in de bak onder de huif of berg hem goed op in een waterdichte tas.

Wil je toch je jas aanhouden of heb je het snel koud? Kies dan voor een ventilerende regenjas. Let bij het kopen van een ventilerende regenjas goed op de ventilatie gaten in het jack. Zitten er namelijk genoeg? Of is er een mogelijkheid om ritsen onder de oksels te openen? Hierdoor hoef je je in de koudere dagen niet rot te zweten. Kijk voor mooie spullen eens bij Bever.

Trotseer de herfstvakantie met SociBike

Oké de zomervakantie is net voorbij, maar goed voorbereid zijn is altijd een plus! Met deze tips komen jij en je SociBike samen droog en comfortabel de herfst door.