Eerste keer mee op stap: zo went jouw hond aan SociBike

Alles is de eerste keer wel een beetje spannend. Zo kan jouw hond het ook spannend vinden om de eerste keer mee te gaan in de bakfiets. Want wat is dat grote enge ding op drie wielen waar mijn baasje mij zo graag in wil hebben?

De eerste snuf

Om je hond goed te laten wennen, is het het beste om hem of haar niet direct in de bak te tillen. Laat ze eerst kennismaken met de SociBike. Even snuffelen en dan merken ze vanzelf dat de bakfiets niet (terug)bijt.

Heeft je hond helemaal geen interesse in de fiets? Top! Dan vindt hij/zij het niet interessant genoeg om spannend te vinden. Je kan ze wel lokken met een snoepje. Als ze dan gesnuffeld hebben, beloon je ze met het hondenkoekje.

Voor het eerst in de bak

Als je een grote hond hebt, doe je het klepje open en lok je jouw hond zo de SociBike in. Nog een beloning na, omdat ze het nou eenmaal zo goed gedaan hebben. Met een klein hondje til je deze de bak in en beloon je hem/ haar ook meteen. Maak je hond altijd vast in de bakfiets. Zo voorkom je vervelende situaties en ongelukken als je hond er ineens uitspringt. Dit kun je gemakkelijk doen met een hondenring. Deze bevestig je in de bak en hier maak je de riem aan vast. Zo zitten jij en je hond gerust en veilig op de fiets.

Ga voor extra comfort

In de bodem van de SociBike bak zitten gaatjes. Hierdoor verdwijnen water en vuil gemakkelijk uit de bak. De nageltjes van de hond kunnen hier echter wel in blijven hangen. Leg daarom een dekentje in de bak of bestel via de webshop van SociBike het zitmatje.  Deze ventilerende zitmat neemt geen vocht op en past perfect op de grond van de bakfiets. Hierdoor zit en ligt jouw trouwe viervoeter altijd droog.

Het eerste rondje

Jullie zijn nu echt helemaal klaar voor jullie eerste rit op de SociBike! Neem genoeg hondenkoekjes mee om je hond tussendoor te belonen. Gaat hij/zij rustig liggen? Geef ‘m dan een snoepje! Gaat ‘ie rustig zitten? Snoepje! Fiets de eerste keer naar jullie favoriete plekje. Zo heeft de hond leuke associaties met de bakfiets. Ga bijvoorbeeld niet op jullie eerste fietstrip samen naar de dierenarts…

Kennismaken?

Ben jij benieuwd of SociBike de ideale bakfiets is voor jou en je hond? Maak dan een vrijblijvende proefrit!