Bij SociBike is het altijd Wereld Milieudag

Vrijdag 5 juni is het Wereld Milieudag (World Environment Day). Deze dag wordt sinds 1974 jaarlijks georganiseerd door de Verenigde Naties. Over de hele wereld is er dan speciale aandacht voor het milieu. Er is voor 5 juni gekozen omdat op die dag in 1972 de internationale milieuconferentie begon in Stockholm. Deze conferentie heeft er onder andere toe geleid dat het Milieu Programma van de Verenigde Naties werd opgericht. De vergadering wordt elk jaar door een ander land georganiseerd en heeft elk jaar een ander thema.

Recyclebare bak

Wij vinden het fantastisch dat er elk jaar een Wereld Milieudag is die volledig in het teken staat van het milieu. Maar eigenlijk vinden wij dat je als ondernemer elke dag aan het milieu moet denken. Bij SociBike doen wij dat op verschillende manieren. Ten eerste is de SociBike bak gemaakt van geëxpandeerd polypropyleen (EPP). Het lijkt op piepschuim, maar is een harder materiaal. EPP is volledig recyclebaar. Anders dan bij geëxpandeerd polystyreen (EPS) wordt EPP zonder drijfmiddel geleverd, zodat een drijfmiddel-gebaseerde expansie niet mogelijk is.

De circulaire economie

SociBike als elektrische bakfiets gebruiken is een voorbeeld van de circulaire economie. Steeds meer mensen gaan de circulaire economie belangrijk vinden en dat vinden wij een goede ontwikkeling. De circulaire economie is een economisch systeem dat bedoeld is om herbruikbaarheid van producten en grondstoffen te maximaliseren en waarde vernietiging te minimaliseren. Het verschil met het huidige lineaire systeem is dat daarin grondstoffen worden omgezet in producten die aan het einde van hun levensduur worden vernietigd. De belangrijkste principes van de circulaire economie zijn ook belangrijke principes voor SociBike. Waardebehoud wordt gemaximaliseerd door eerst te kijken naar producthergebruik, vervolgens hergebruik van onderdelen en als laatste hergebruik van grondstoffen.

De onderdelen van SociBike worden zo ontworpen en gemaakt dat deze aan het eind van de gebruiksfase makkelijk demontabel zijn en materiaalstromen eenvoudig gescheiden kunnen worden. Tijdens de productie, het gebruik en de verwerking van SociBike worden geen schadelijke stoffen uitgestoten. SociBike behoudt het eigendom van de elektrische bakfiets, klanten betalen voor het gebruik ervan en dus niet voor het bezit. Omdat de prestatie van het product de waarde bepaalt, wordt het leveren van de juiste kwaliteit extreem belangrijk voor ons. Als jij besluit de elektrische bakfiets te leasen doe je mee aan de circulaire economie en verbeter je de wereld ook een beetje. Kies je voor een groen frame, dan ben je helemaal groen bezig.

Help jij mee met de wereld verbeteren tijdens Wereld Milieudag en de dagen daarna? Pak dan voortaan de bakfiets in plaats van de auto!