De grootste hondenrassen

Honden zijn er in allerlei soorten en maten. In totaal worden er wereldwijd 356 hondenrassen erkend door de Fédération Cynologique Internationale. De FCI is een wereldwijde organisatie die de registratie van hondenrassen bijhoudt. Maar welke hondenrassen zijn nou de grootste ter wereld? Dat hebben we voor je uitgezocht! lees de top 5 grootste hondenrassen hieronder:

The Great Dane

The Great Dane, oftewel de Deense Dog, hebben de reputatie verworven het hoogste hondenras ter wereld te zijn. Ze worden beschouwd als vriendelijke reuzen. De titel van grootste hond ter wereld is uitgereikt naar de Deense Dog ‘Zeus’, die een schofthoogte bereikte van maar liefst 1,1 meter!

Sint-Bernard

Sint-bernards zijn grote, sterke en gespierde honden. De hoogte van de Sint-bernard varieert van 69 tot 89 cm en ze wegen ongeveer 73 tot 117 kg. De Sint-Bernard komt oorspronkelijk uit Zwitserland en Italië. Vroeger stond de Sint-Bernard bekend als een reddingshond die ondergesneeuwde mensen in de Alpen hielp.

Newfoundlander 

Newfoundlanders zijn massieve grote honden met een gewicht van rond de 118 kg. De hoogte van dit hondenras is ongeveer 65 cm. Qua uiterlijk heeft de hond wat weg van een kleine beer. Vroeger werden deze honden ingezet als hulpje van vissers, ze moesten onder andere netten en boten binnenslepen.

Anatolische herder

Anatolische herders zijn afkomstig uit Turkije en worden gebruikt als herdershond. Het zijn sterke, gespierde honden met een schofthoogte van tussen de 76 en 92 cm. Deze honden hebben een beschermend instinct, maar zijn tegelijkertijd zeer liefdevol en trouw.

Ierse wolfshond

Het minimum schofthoogte van een Ierse wolfshond is bij een reu al gauw 79 cm en bij een teefje 71 cm. Deze hoogte kan oplopen tot wel 1 meter! Hierdoor verdient de Ierse wolfshond zeker een plek in de top 5 grootste hondenrassen ter wereld!

Behoort jouw hond ook tot een van de ‘grotere’ hondenrassen en twijfel je of jouw hond past in de bakfiets? De afmeting van de bak is 80 x 47 x 50 cm en is geschikt voor het beladen van maximaal 100 kg. Hierdoor is de SociBike ook geschikt voor de wat grotere viervoeters! Check hier alle mogelijkheden.