Tweede slot verplicht bij een Enra-fietsverzekering

Diefstal van fietsen en E-bikes wordt een steeds groter probleem. Je moet er niet aan denken dat jouw trouwe, stalen ros wordt ontvreemd. Daarom wijzigt Enra verzekeringen binnenkort haar voorwaarden.

Als je na 1 april 2022 een fiets aanschaft met een waarde boven de € 3.500, dan wordt een los tweede slot verplicht om erbij aan te schaffen. Dit geldt voor alle fietsen (behalve racefietsen en mountainbikes), dus ook voor de SociBike bakfiets.

Hoe zit het precies?

De basisbeveiliging voor iedere fiets of E-bike is een vast ringslot wat aan het frame vastzit. Om de fiets of E-bike aan een paal of hek vast te zetten kan een insteekketting gebruikt worden. Deze is echter niet voldoende als tweede slot. Enra verplicht een los tweede slot.

Welk slot wordt geaccepteerd?

Enra verplicht een tweede slot voorzien van een 2** ART goedkeuring, zoals de ABUS kettingslot CityChain 1010. Dit is een 9 mm dikke zeskantketting met textielslang en een extra veilige cilinder, die ook tegen lock picking is beschermd. Een goede keuze als het om het veiligstellen van uw lievelingsfiets gaat.

Gebruik dus altijd een tweede slot

Ook als je al een mooie SociBike van ons hebt, dan is ons advies om altijd een tweede slot te gebruiken. Dit kost de fietsendief veel meer moeite om de fiets te ontvreemden en daarom zal deze eerder geneigd zijn om jouw SociBike te laten staan.

Lees hier meer over het ABUS kettingslot CityChain 1010.