Zo tover je jouw SociBike om in een hut

Heb jij (jonge) kinderen die het leuk vinden om hutten te bouwen? Dan hebben wij een originele februari tip! In deze blog lees je hoe je jouw SociBike veranderd in een speelparadijs. En hier heb je helemaal geen spijkers, hout etc voor nodig!

Even geen verstoppertje meer

De kids vermaken als het buiten met bakken uit de hemel komt. Dat kan na een aantal weken best een opgave worden. Op een gegeven moment heb je het zelf namelijk ook wel gehad met de talloze spelletjes… En een rondje fietsen met dat vieze weer? Tsja dat kan natuurlijk wel, de huif er op, kinderen in de bak en jij een regenpak aan. Maar je kan de huif ook ergens anders voor gebruiken… Namelijk een SociBike hut!

SociBike hut

Als je er niet van houdt om in de regen te fietsen, staat je SociBike bijna de hele herfst en winter stil. Dat vinden wij, en jij waarschijnlijk ook, erg zonde! Met een SociBike hut wordt je bakfiets toch nog ergens leuks voor gebruikt.

De SociBike hut maak je zo. Monteer de huif op de bakfiets en gooi hier een (donker) kleed overheen. Hierdoor wordt het in de bak donker en knus. Staat je SociBike in de garage? Dan wordt je (donkere) kleed minimaal vies. Als je fiets buiten staat, heb je natuurlijk de kans dat deze nat wordt. Pak in ieder geval een oud kleed. Doe nu nog een zacht dik kleed in de bak en/of wat kussentjes. En voilà! De SociBike hut is klaar. Is het binnen in de hut té donker? Geef je kinderen dan een zaklamp!

SociBike bioscoop

Je kan van de SociBike hut ook een bioscoop maken. Doe het zelfde als hierboven beschreven, maar laat de zaklamp weg. Zet een laptop neer of iPad met hun favoriete film, wat snacks en… actie! Ook een leuk idee als je kinderen een logé hebben.

Controleer of de SociBike op de rem staat!