Beer Pong: het originele spelletje voor de kerst

Kerst. Als je het viert, is het best lastig om ieder jaar weer iets te verzinnen. Lekker eten en drinken is hartstikke gezellig, maar soms wil je het wel eens anders aanpakken. Wij hebben daarom een leuke kerstvariant bedacht op Beer Pong! Je kan dit spel mét en zonder cadeaus spelen. Hieronder lees je de spelregels.

Kerst Beer Pong

Beer Pong een kerstspelletje? Niet echt nee, maar wij hebben een andere variant bedacht! Onze kerst Beer Pong speel je zo: geef eerst alle bekers een cijfer. Dit kan je doen met een permanente marker of een post it. Als je met de opstelling 4x3x2x1 speelt, geef je beide kanten van de tafel de cijfers 1 tot 10. Bedenk nu voor alle cijfers een opdracht!
Tip: doe water in de bekers in plaats van bier en drink een slok uit je eigen glas als er raak wordt gegooid. Zo kan het spel mét en/of zonder alcohol gepeeld worden en is het hygiënischer.

Beer Pong: mét cadeaus

Bij deze variant gooi je voor jezelf. Als jij in beker nummer 1 van de tegenstander gooit, mag jij een cadeau pakken etc. Speel je met alcohol? Bij iedere beker die jij raak gooit, moet de tegenstander een slok nemen. Net zoals bij echte Beer Pong!
We hebben een aantal opdrachtvoorbeelden voor je bedacht:
1. Pak een cadeau (of twee)
2. Pak een cadeau uit
3. Ruil een cadeau met iemand anders
4. Pak een cadeau (of twee)
5. Steel een cadeau
6. Ruil een cadeau met iemand anders
7. Pak een cadeau (of twee)
8. Steel een cadeau
9. Ruil een cadeau
10. Pak een cadeau uit
Alles gegooid? Pak dan alle nog ingepakte cadeautjes uit en verdeel ze eerlijk. Het moet namelijk wel leuk blijven.

Beer Pong: zonder cadeaus

Deze variant speel je als volgt. Wanneer jij beker 9 gooit, moet de tegenstander een vuilniszak dragen (en eventueel een slok nemen). Als jouw tegenstander beker 4 gooit, moet jij de wall sit oefening doen etc.
We hebben alvast wat opdrachtvoorbeelden voor je bedacht:
1. Doe een, door de tegenstander gekozen, dansje
2. Speel de rest van het spel geblinddoekt
3. Neem een shotje (of een lepel ketchup)
4. Doe 60 seconde de ‘wall sit’ oefening
5. Gooi de rest van het spel met je ‘verkeerde’ hand
6. Laat de tegenstander je haar doen
7. Lees de laatste 5 dingen die je hebt gegoogeld hardop voor
8. Geef de tegenstander(s) een origineel compliment
9. Draag een vuilniszak voor de rest van het spel
10. Eindig elke zin met het woord: augurk. Doe dit totdat je weer raak gooit.

Waarom kerst Beer Pong?

Met kerst zit je nou eenmaal veel. Tijdens het kerstdiner en de kerstfilms die je wil binge watchen. Door kerst Beer Pong te spelen, ben je actief bezig. Je staat, gooit en je moet opdrachten doen! Actief bezig zijn, is niet alleen goed voor jou, maar het creëert ook een band met degene met wie je speelt. Samen 10 proberen te gooien, zodat je een cadeau mag uitpakken of je oom de hele avond ‘augurk’ moet zeggen. Gezellig toch? En dat is nou precies waar kerst omdraait. Gezelligheid en samen zijn met de mensen van wie je houdt.