Een dagje er op uit: tips voor áltijd een volle accu

Niets is zo vervelend als een lege tank… Dit geldt natuurlijk ook voor een lege accu! Wil je er eindelijk op uit, is de accu leeg. Wij geven je wat tips hoe je dit kan voorkomen en een volle accu hebt!

Laad hem op tijd op

Laad je accu altijd op tijd op! Dat klinkt natuurlijk logisch, maar als je hem vergeet op te laden de avond voor je fietsuitje, sta je de volgende ochtend met een lege accu. Houd dus goed je SociBike display in de gaten. Hierop kun je zien hoeveel stroom er nog in de accu zit. Wacht vervolgens niet tot het laatste streepje met opladen. Hoe vaak de accu wordt opgeladen heeft namelijk geen invloed op de houdbaarheid van de accu. En des te leger de accu, des te langer duurt het voordat je elektrische bakfiets weer is opgeladen. Opladen dus!

Check je route

Ben je van plan een lange afstand te (bak)fietsen? Controleer dan hoeveel kilometer het is! De SociBike heeft namelijk een actieradius van 120 km, maar dit hangt wel af van weer- en wegomstandigheden. Ook de belading van de bak speelt hierbij een rol. Ga je door de heuvels fietsen met twee kids in de bak? Dan zal de accu sneller leeg raken en moet je hem eerder opladen.

Oplaadpunten onderweg

Tegenwoordig heeft bijna ieder terras wel een oplaadpunt. Ook tuincentra en andere non-horecagelegenheden hebben oplaadpunten voor de elektrische bakfiets. Let onder weg dus goed op. Je komt waarschijnlijk meer oplaadplekken tegen dan je denkt!

Plan je route

Wil je echt niet voor verrassingen komen te staan? Via deze website kun je kijken waar alle oplaadpunten zich bevinden. Zo kun je jouw dagje uit rondom oplaadpunten plannen, zodat je niet zonder lege accu komt te zitten.