Maak je bakfiets herfstklaar: 6 tips

Vandaag begint de meteorologische herfst. Het seizoen met de meest prachtige kleuren in de natuur. Dat verzacht het feit dat de zomer weer voorbij is met gemak. We genieten extra van wandelingen in het bos en ritjes met de bakfiets. De kleuren van de bomen, met prachtig licht van de laaghangende zon. Geniet jij daar ook zo van?

Waar we iets minder van genieten is regen en gladde blaadjes op de weg. Ook wordt het weer vroeg donker. Het is dus een goed plan om jezelf en je SociBike bakfiets voor te bereiden op het nieuwe seizoen! We geven je 6 tips waarmee je jezelf en je bakfiets herfstklaar maakt:

1. Check je verlichting

Voor jouw veiligheid en die van een ander is het altijd van belang dat je goed zichtbaar bent onderweg. In de herfst worden de dagen korter en is de kans dat je in het donker moet fietsen groot. Check daarom regelmatig of alle verlichting nog werkt. Vooral als je over slecht verlichte wegen moet fietsen is dit een must. Met reflecterende kleding aan ben je nog beter zichtbaar!

2. Bekijk het profiel van de banden

In de herfst is het vaak nat en er liggen veel bladeren op de weg. Daarom is een goed profiel op de banden belangrijk. Hoe beter het profiel, hoe meer grip je hebt. Het profiel van de Schwalbe banden die op de SociBike zitten, slijten bijna niet, dus hier hoef je je geen zorgen over te maken. Maar check dit wel bij je andere fietsen!

3. Controleer je remmen

Op je SociBike bakfiets zitten super goede Tektro hydraulische schijfremmen. Daar kan eigenlijk niks mis mee zijn. Controleer van de andere fietsen die in je schuur staan (vooral die met remblokjes) de remmen goed. Vochtige wegen en vochtige wielen zorgen er namelijk voor dat remblokjes sneller slijten. Daarbij is bij nat weer de remweg langer.

4. Kleed je warm en opvallend aan

De temperaturen worden weer lager, dus zorg dat je warme kleding aanhebt of iets warms bij je hebt als je gaat fietsen. Dit geldt natuurlijk ook voor de kindjes in de bak. Zorg voor een goede jas die zowel wind- als waterdicht is. Vaak is het handig om laagjes aan te trekken, zeker wanneer je zowel in de ochtend als in de middag fietst. Dan kunnen de temperaturen flink verschillen. Denk ook aan goede regen- en thermokleding!

5. Investeer in een huif

De SociBike huif is een accessoire waar je veel plezier aan hebt. De luifel van de huif is makkelijk los te ritsen en op te rollen. Dankzij de doorzichtige voor-, zij- en achterkant zitten kinderen en dieren niet opgesloten, maar kunnen zij nog steeds alles zien. De huif heeft reflecterende strips aan de zijkanten voor extra zichtbaarheid. Daarnaast is de huif in no time gemonteerd!

6. Plan een servicebeurt

Wil je zeker weten dat je de komende tijd veilig op pad kan met jouw SociBike bakfiets? Plan dan gewoon een servicebeurt bij een fietsenwinkel bij jou in de buurt of – als je je bakfiets via onze webshop hebt gekocht – bij ons!