European Battery Recycling Day

Ieder jaar op 9 september is het European Battery Recycling Day. Deze jaarlijks terugkerende dag staat compleet in het teken van batterijinzameling en –recycling.

Batterijen en accu’s zijn niet weg te denken uit ons dagelijks leven. In je smartphone, horloge, afstandsbediening, autosleutel, elektrische bakfiets; ze zijn overal. Al die batterijen en accu’s zijn natuurlijk een keer leeg. Dan is het van belang om ze op een verantwoorde manier in te zamelen. Er kunnen namelijk stoffen inzitten die schadelijk zijn voor het milieu én die we prima kunnen hergebruiken.

Het inleveren van je lege batterijen is dus heel nuttig en voorkomt een hoop verspilling. In Nederland hebben we dat al goed begrepen. We staan in de top 3 van Europa als het gaat om inzameling en recycling van lege batterijen!

Hoera voor Luigi

European Battery Recycling Day is een initiatief van de samenwerkende Europese batterijenorganisaties, met medewerking van Stibat (Stichting Batterijen, een non-profitorganisatie op het gebied van het inzamelen en recyclen van batterijen en accu’s). De datum van 9 september hebben ze niet voor niets gekozen. Het is de verjaardag van Luigi Galvani, een pionier op het gebied van elektriciteit. Hij ontdekte in 1780 dat een kikkerpootje samentrekt door elektriciteit. Met die kennis kon later de batterij worden uitgevonden.

Normaalste zaak van de wereld

Bij SociBike vinden wij het top dat deze dag bestaat. Recycling is bij ons een belangrijke kernwaarde en wij zorgen er altijd voor dat de accu’s uit terugkerende SociBikes opnieuw gebruikt worden en kapotte accu’s op juiste wijze gerecycled. Dat is bij ons de normaalste zaak van de wereld. Bij jou toch ook?

Voor gewone batterijen geldt altijd: waar je ze koopt, kun je ze kwijt. Makkie toch?

Kijk voor meer info op legebatterijen.nl