Waarom zou je een bakfiets aanschaffen voor je hond?

We krijgen wel eens de vraag waarom men een bakfiets zou moeten aanschaffen voor een hond. Een hond heeft toch pootjes waarmee hij zelf kan lopen? Ja, natuurlijk. En veel honden zullen ook fit genoeg zijn om een afstand naast een fiets te lopen. Maar wat als je hond wat ouder of minder gezond is, of de infrastructuur het niet toe laat? Dan is een elektrische bakfiets juist een heerlijk vervoermiddel!

Grotere afstand afleggen met minder fitte hond

Wanneer je hond op leeftijd raakt en/of minder fit en mobiel wordt, kun je een minder groot rondje lopen. Omdat de afstand kleiner is, loop je vaak hetzelfde rondje of in dezelfde buurt. Misschien is er verderop wel een mooi bos, park of strand. Hoe fijn zou het zijn als je daar heen kunt gaan met je hond om daar te kunnen lopen? En dat zou met de auto kunnen, maar stel je eens voor hoe leuk dat is met een elektrisch ondersteunde bakfiets? Lekker buiten, hond in de bak, oren wapperend in de wind. Met SociBike vergroot je je wereld!

Slechte infrastructuur overwinnen

Wanneer je in een gebied woont waar de infrastructuur niet helemaal voor elkaar is, kan fietsen met je hond een heel obstakel zijn. De weg is bijvoorbeeld verouderd of er wordt al tijden aan gewerkt. Met een elektrisch ondersteunde bakfiets is een slechte infrastructuur geen probleem. Zet je hond in de bak en ga samen op pad naar een gebied waar jullie wel lekker kunnen wandelen.

Ga sneller en verder

Maar een jonge, gezonde hond kan toch wel gewoon naast een fiets lopen? Op een korte afstand en als je geen haast heb kan dat zeker. Maar de meeste honden gaan geen 25 kilometer per uur en leggen geen afstand af van minimaal 80 kilometer. En dat kan met een elektrisch ondersteunde bakfiets wel!

Een trotse bezitter van SociBike

Veel van onze klanten zijn eigenaar van een of meerdere hondjes. Zij zijn allemaal even enthousiast over het gemak en de mogelijkheden van SociBike. Wilma Molenaar heeft dit mooi verwoord:

Door de komst van een puppy was het voor mij duidelijk dat ik een bakfiets wilde. Maar welke? Het moest een driewieler worden én elektrisch, want aan de kust kan het erg waaien. Dus ik ging zoeken op Google en klikte op afbeeldingen.

Daar viel mij gelijk, qua uiterlijk, de SociBike op: niet zo lomp, niet zo hoekig en prachtig van vorm. Ná veel wikken, én wegen moest dit gewoon mijn fiets worden, vooral omdat ik de hulp voor mensen met een beperking tot de arbeidsmarkt een prachtig en nobel initiatief vind!

Ik maakte een afspraak én was helemaal blij, want de fiets paste door de steeg in mijn tuin. Nu ik de fiets heb, ben ik er erg blij mee. Mijn hondje Karu vindt het nog wél spannend, maar elke fietsronde gaat het iets beter. Ze ligt al zelfs af en toe in de bakfiets. De bedoeling is om zo vaak mogelijk met haar naar het strand te gaan, maar nu is het Heilooër bos nog ver genoeg.

Met negen weken heb ik haar al geleerd om in de bakfiets te springen, mede door de klep, is dit natuurlijk geweldig. Nu til ik haar er nog in, omdat dit beter is voor haar gewrichtjes. Ik ben een trotse bezitter van de SociBike en raad deze fiets dan ook aan voor alle hondenbezitters.