Zo maak je jouw eigen SociBike lampion

Sint-Maarten. Een feest waar veel kinderen naar uit kijken. Liedjes zingen voor snoepgoed en een lampion knutselen. Hoe leuk is dat? Omdat wij bij SociBike ook altijd creatief bezig zijn met kleuren, hebben wij een originele SociBike lampion gemaakt! Hieronder lees je hoe je de lampion zelf kan maken. Wil je onze SociBike lampion creatie zien? De instructievideo met het eindresultaat staat op ons Facebook- en Instagram-kanaal!

Wat heb je nodig?

Stap 1: download het sjabloon

Download je eigen SociBike lampion sjabloon via onze website. Deze print je twee keer uit, zodat je een voor- en achterkant hebt. Op het sjabloon staat ook meteen waar je moet knippen. Makkie toch?

Stap 2: maak je eigen ontwerp

Nu is het tijd om je creativiteit op de lampion los te laten. Pak stiften, kleurpotloden en/of stickers en leef je uit!

Stap 3: knippen maar!

Knip nu langs de kniprandjes je lampion uit. Wij hebben zelf nog wat extra vierkanten geknipt, zodat het licht straks extra goed te zien is. Je kan ook gewoon alleen de wielen er uitknippen zoals het sjabloon ook aangeeft.

Stap 4: crêpepapier op maat maken

Nu is het tijd om het crêpepapier op maat te knippen. Leg het uitgeknipte sjabloon (ondersteboven) op het crêpepapier neer en trek het over. Dit rondje knip je vervolgens uit. Tadaa! Dit is de binnenkant van je lampion! Het rondje plak je met Pritt stift (of andere lijm) aan de binnenkant van je lampion. Je kan twee verschillende kleuren crêpepapier gebruiken, zodat beide kanten een ander kleurtje geven wanneer je het lampje er in doet. Wij hebben gekozen voor geel en oranje.

Stap 5: de finishing touch

Je SociBike lampion is nu bijna klaar. Je hoeft hem alleen nog in elkaar te zetten! Dit doe je door aan één kant van je lampion alleen de buitenrand van de binnenkant met lijn te bedekken. Sla met lijmen ongeveer vier centimeter aan de bovenkant over. Hier gaat straks namelijk het lampje in je lampion. Plak nu de andere kant van je lampion aan de gelijmde kant vast. Even laten drogen… en klaar!

Stap 6: lampje in je lampion

Je lichtje maak je met een touwtje vast aan je lampion. Dit kun je op twee manieren doen:

  1. Maak een touwtje vast met plakband. Je kan met plakband een touwtje aan de binnenkant vastplakken. Zorg er voor dat deze echt goed vast geplakt zit! Het is zonde als met één windvlaag je lampion ervandoor gaat…
  2. Knoop een touwtje vast aan je lampion. Hiervoor heb je een perforator nodig. Je maakt twee gaatjes aan beide kanten van je lampion en knoop hier een touwtje doorheen. Trek niet té hard want dan kan het papier scheuren.
  3. Wil je echt zekerheid? Doe dan optie twee en verstevig het geknoopte papier met extra plakband er overheen

We zien graag jullie SociBike lampions voorbij komen! Tag ons op Facebook en/of Instagram. En eehh… niet té veel snoepjes eten hè? Ps. er kan 100 kilo snoep in de SociBike bak.