Geen smoesjes meer over het weer! Het valt namelijk best mee

Klagen. Of het nou over het werk, familie of het weer is, soms is het best lekker om even te zeuren. Het is ook geen verrassing dat Nederlanders het meeste klagen over het weer. Het regent namelijk zó vaak in Nederland! Maar eh… wat nou als wij zeggen dat dit dus best meevalt?

Hoe vaak regent het nou eigenlijk echt in Nederland?

Meer dan 90% van de tijd is het droog in Nederland! Huh? Ja echt waar. In de overige 10% kun je trouwens wel zeik nat worden… Dus dat geklaag over het weer slaat eigenlijk nergens op! Tenzij jij natuurlijk precies die ongeluksvogel bent die in de 10% naar buiten gaat…

In een jaar valt er gemiddeld 847 millimeter regen. Dat is 2 millimeter per dag. En dat hoeft dan niet eens per se te vallen waar jij woont!

Waar en wanneer regent het dan het meeste?

Ben je toch liever voorzichtig, voordat je nèt die 10% in fietst? Dan zijn dit een aantal dingen waar je op kan letten. In de herfst valt de meeste neerslag. Dan volgen de zomer, winter en lente. Daarnaast valt meeste regen in de buurt van Arnhem, Veenendaal en de Randstad. De minste regen valt in de buurt van Volkel en Gilze-Rijen.

In de maand oktober loop je de meeste kans om nat geregend te worden. Terwijl je in april hoogstwaarschijnlijk altijd droog overkomt.

Het is altijd fietsweer

Of het nou regent of droog is. Het is natuurlijk altijd fietsweer! Regenjas aan een gaan. Met een elektrische SociBike ben je al helemaal snel de regen door. Je hoeft namelijk niet zo hard te trappen als op een gewone fiets.

Dus. Geen smoesjes meer! Het valt namelijk best mee.