Tips voor Sinterklaas met een budget

Eén van de hoogtepunten van het jaar voor een kind is toch wel het Sinterklaasfeest. Voordat de Sint überhaupt in het land is, staan sommige kinderen al strak van de spanning. De pieten, cadeautjes, schoentje zetten en het Sinterklaasjournaal. Het is natuurlijk ook een hele gebeurtenis. Zo ook voor de ouders. Het feest kan voor ouders met een klein budget een hele opgave zijn om (veelal) te kopen wat hun kinderen vragen. Daarom hebben wij wat tips voor jullie om met wat minder geld er toch een mooi feestje van te maken!

Verspreid je aankopen

Oké, met de eerste tip zijn we voor dit jaar al een beetje te laat, maar verspreid volgend jaar je aankopen! Begin bijvoorbeeld in februari al met het kopen van inpakpapier of neem wat leuks mee als er sale is in de speelgoedwinkel. Ook kledingstukken kun je alvast kopen. Weet je bijvoorbeeld dat je zoon/dochter volgend jaar een nieuwe sjaal nodig heeft? Koop deze dan in de uitverkoop na de winter.

Schoentje zetten draait niet om cadeaus

Wil jouw kind het liefst iedere avond zijn of haar schoentje zetten? Je hoeft niet voor iedere avond een cadeau klaar te hebben. Soms hebben de pieten en de Sint tijd nodig voor andere kinderen en konden ze niet langs jullie huis. Op deze manier leert je kind om gaan met teleurstellingen en scheelt het jou iets in je portemonnee. Daarnaast hoeft er niet altijd een écht cadeautje in de schoen te zitten de volgende ochtend. Schrijf bijvoorbeeld een brief aan je kind van Sinterklaas of de hoofdpiet! Zo voelen ze zich belangrijk en kun jij (indirect) zeggen dat je trots op hem/haar bent (en dat ze soms wat beter moeten luisteren ;-)).

Ga langs de supermarkt

Nee, niet voor boodschappen, maar om een schoentje te zetten! In sommige winkels kunnen kinderen een kleurplaat of schoentje achterlaten. De supermarkt vult deze dan met iets kleins. Hartstikke spannend voor je kind en het scheelt jou weer een cadeau!

Drie is genoeg

Heb je jonge kinderen? Vaak zijn drie cadeautjes dan al meer dan genoeg! Meer cadeaus kunnen ze namelijk nog niet overzien. Ook kun je het geven van de cadeaus verspreiden over de gehele avond. Zing tussendoor een liedje of doe een spelletje. Zo ligt de focus niet alleen maar op cadeaus, maar op de gezelligheid.

Tips voor Sinterklaas met een budget